Plnené šampiňóny so šafranom
Máme pre vás tip na jednoduchý a chutný obed či večeru. Pravý šafran dodá plneným šampiňónom novú chuť a poteší vaše chuťové poháriky. Ak vynecháte prílohu - máte fit večeru.
Potrebujeme:
3-4 maxi šampiňóny na grilovanie
cibuľku
hrsť čerstvého špenátu
1 balenie Feta syra
biele víno (trošku na podliatie, ostatné ako uvážite)
pravý šafran Super Negin – 20-30 vláskov
chilli
čierne a ružové korenie
soľ
1 vajíčko
bylinkové maslo
domáci šafranový dip
zemiaky, ak chcete prílohu
Postup:
Šampiňóny očistíme, nožičky vylúpneme a nakrájame.
Opražíme si nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájaný čerstvý špenát a kúsky nožičiek šampiňónov. Podlejeme bielym vínom. Chvíľku podusíme. Korenie šafran pomrvíme medzi prstami a pridáme aj s chilli, čiernym, ružovým korením a štipkou soli.
Zmes necháme vychladnúť. Následne do nej primiešame 1 vajíčko a nadrobno nakrájaný feta syr. Hlavičky šampiňónov naplníme troškou bylinkového masla a bohato pripravenou plnkou.
Pečieme na 180°C cca 20 minút.
Plnené šampiňóny podávame s pečenými zemiakmi a prelejeme šafranovým dipom.
Dobrú chuť